Demens
Hvordan føles det at have demens?
3 studerende fra IT-Universitetet i København har udviklet computerspillet "Forgotten", hvor du kan få et indblik i, hvordan det kan opleves for et menneske med demens at udføre simple hverdagsopgaver.
Læs mere på Alzheimerforeningens hjemmeside, hvor der også er links til spillet og til en Youtube video af spillet: https://www.alzheimer.dk/nyheder/2019/hvordan-foeles-det-at-have-demens-nyt-computerspil-giver-et-bud/
Bliv demensven
Gå på https://demensven.dk/ og meld dig som demensven.
Du kan læse mere under menuen "Bliv Demensven", som du finder i venstre spalte
Se den nye video fra vores træningshold for borgere med demens
Demensfællesskabet Østjylland
Syddjurs Kommune er med i et samarbejdsprojekt med Alzheimerforeningen og Odder, Favrskov og Aarhus kommune der hedder Demensfællesskabet Østjylland.
Demensfællesskabet Østjylland tilbyder aktiviteter og rådgivning for personer med demens og deres familier og venner i Østjylland. Aktiviteterne udvikles i samarbejde med jer, der har en demenssygdom tæt inde på livet. Den primære målgruppe er hjemmeboende i den tidlige og moderate sygdomsfase og deres familier.
Aktiviteterne finder sted i Aarhus, Odder, Syddjurs og Favrskov kommune. De realiseres i samarbejde med jer samt fagpersoner, frivillige og lokalsamfundet i de involverede kommuner. Følg med i de forskellige aktiviteter på Demensfællesskabets hjemmeside ved at klikke her Følg også med på deres Facebook-side her
Du kan søge rådgivning om demens i Syddjurs Kommune ved at kontakte Demensteamet, eller ved at møde op til Åben Rådgivning - lær mere her.
Rådgivningscenteret i Østjylland er DemensHjørnet, som ligger Kannikegade 18, 8000 Aarhus C. Læs mere information her.
Demenshandleplan
Med Syddjurs Kommunes Ældre- og Værdighedspolitik 2016-2020 ønsker vi at skabe de bedste betingelser for et aktivt og værdigt liv som ældre, samtidig med at den enkeltes livskvalitet opretholdes. Syddjurs Kommune ønsker derfor med afsæt i et stærkt borgerperspektiv at være på forkant med de bedst mulige løsninger inden for demensområdet således, at borgeren på vidt muligt kan mestre sin egen hverdag, og fortsætte det liv, som borgeren altid har levet – også når demenssygdommen indtræffer.
Demenshandleplanen for 2017-2021 omfatter følgende fokusområder:
- Tidlig opsporing og kvalitet i udredning og behandling
- Bedre kvalitet i pleje, omsorg og rehabilitering
- Støtte og rådgivning til pårørende til mennesker med demens
- Demensvenlige samfund og boliger
- Øget videns- og kompetenceniveau
Bilag | Størrelse |
---|---|
![]() | 1.67 MB |
![]() | 548.44 KB |