Træningstilbud til borgere med demens

Træning og socialt mødested for borgere med mild til moderat demens

Fysisk træning for borgeren med demens i den tidlige fase

Du kan se en kort video, hvor trænere og borgere fortæller om tilbuddet: Tryk her for at se video

Syddjurs Kommunes ADEX-træningstilbud er henvendt til borgere, der lige har fået konstateret en demenssygdom, eller som har demens i den tidlige fase.
Formålet med træningen er at bedre eller bevare kroppens funktioner samt at øge dit velbefindende.

Træningen består af holdtræning 3 gange ugentligt, mandag, onsdag og fredag i 2 timer (13.00-15.00).
Programmet er opdelt således:

  • Én times fysisk træning bestående af 3x10 minutter med moderat til høj intensitet. Derudover trænes styrketræning, bevægelighedstræning, koordination- og balancetræning. Ca. én gang i måneden er vi ude i det fri.
  • Én times socialt samvær, hvor vi drikker en kop kaffe eller juice og nyder en sund snack.


Træningen varetages af terapeuter, der løbende vurderer om den enkelte deltager profiterer af træningen og dermed fortsat kan deltage på holdet.

Vil du vide mere, så kontakt Demensteamet eller find mere information i pjecen nederst på siden med navnet "traening_moedested_demens"

Sundhed for krop og sind - et lettere træningstilbud til borgere med demens

Træningstilbuddet "Sundhed for krop og sind" er et kombineret motions- og kognitiv træningshold tilpasset personer med demens. Selvom demensdiagnosen skaber begrænsninger i hverdagen, er det vigtigt at holde både kroppen og hjernen igang, så de bevarede egenskaber kan udnyttes til fulde. Samtidig kan meningsfulde aktiviteter skabe større livsglæde - både for personen med demens og deres pårørende.

Den fysiske træning bliver tilpasset den enkeltes evner og begrænsninger. Træningen vil blandt andet indebære styrketræning, let konditionstræning og træning af balance, koordination osv. Der vil også være hjernegymnastik inspireret af tilgangen fra Kognitiv Stimulationsterapi (CST) for at skabe en varieret træning som favner alle dele af mennesket med demens.

Vi får nogle gode snakke om livet med demens og nyder hinandens selskab over en let forfriskning.

Hvilken effekt har træningen?

Den fysiske træning kan fremme koncentrationsevnen samt hvor hurtigt hjernen arbejder. Den forbedrede styrke og kondition kan understøtte den daglige funktion og fastholdelse af aktiviteter i hverdagen. Den kognitive træning gennem CST har påvist effekt på linje med den medicinske behandling af demens, og særligt evnerne som sprog, hukommelse og opmærksomhed bliver forbedret.

BilagStørrelse
traening moedested demens.pdf298.99 KB
Opdateret: 21-01-2021 06:30

Kontakt