Turisme

Turismeerhvervet er vigtig for Syddjurs Kommune både beskæftigelsesmæssigt og økonomisk

I områdets turismevirksomheder og hos de øvrige brancher som eksempelvis detailhandelen omsættes der årligt for mere end 1,3 mia. kr. Turismen er i fremgang i Syddjurs og både antallet af overnatninger og omsætning er stigende.
 

Hele Djursland er et af Danmarks største ferieområder for turister, der søger kyst- og naturoplevelser.
Der et stort udbud af gode oplevelser, som benyttes både områdets turister og borgere.
Turisterne er vigtige for at opretholde dette store udbud og er blandt andet med til at skabe levende handelsbyer i Syddjurs Kommune, hvor de efterspørger lokale fødevare og unikke byoplevelser.

I Syddjurs Kommune arbejder vi hele tiden med at understøtte turismeudviklingen generelt. Der er særlig fokus på kommunens tre fyrtårne, nemlig Nationalpark Mols Bjerge, Djurs Sommerland og Ebeltoft by med blandt andet Maltfabrikken som kulturelt omdrejningspunkt.

Kommunale kerneopgaver løses af hensyn til borgere og virksomheder, men har også stor betydning for turismen og for virksomhedernes betingelser for at drive og udvikle deres forretning.
Opgaverne er mange og er eksempelvis at skabe adgang og information om naturen eller samarbejde om opkvalificering af ledige til job hos turismevirksomhederne.

Syddjurs Kommune indgår i et større samarbejde om markedsføring og udvikling af Aarhusregionen som attraktivt ferieområde for både danske og internationale gæster. Det er organisationen VisitAarhus, der varetager denne opgave på vegne af otte østjyske kommuner.

Se mere om samarbejdet og fortællingen om turismen i Aarhusregionen her:

Opdateret: 30-03-2020 11:05

Kontakt