Farvel til SkoleIntra og goddag til Aula

Efter efterårsferien skal elever, forældre og lærere i Syddjurs Kommune stifte bekendtskab med et nyt redskab til den daglige skolekommunikation. Aula bliver på sigt den samlede indgang til al kommunikation mellem skole, SFO, dagtilbud og hjemmet. Forældre i Syddjurs Kommune får adgang til Aula d.18.oktober 2019.

I 1999 tog to lærere i Aabenraa Kommune de første spadestik til det, der senere skulle blive til SkoleIntra. Hensigten var, at systemet skulle afløse de klassiske kontakt- og lektiebøger.

I løbet af få år blev SkoleIntra udbredt til hele landet – også til Syddjurs Kommune. Systemet bliver dermed 20 år i år, hvilket er mange år i den digitale verden. Derfor er det blevet tid til, at SkoleIntra skal på pension og erstattes af et nyt system – Aula.

Aula er den nye landsdækkende kommunikationsplatform til folkeskoler og SFO’er.

Aula er en simpel og brugervenlig løsning, der samler al kommunikation ét sted. Skolens lærere får et let redskab, hvor de nemt kan planlægge klassens begivenheder og kommunikere med hjemmet, og for forældre bliver det let og overskueligt at tage del i børnenes hverdag og trivsel.

Aula tilbyder en række brugervenlige funktioner fx en beskedfunktion, en opslagstavle med vigtige informationer og en kalender.

Fakta om Aula

  • Der er stillet skrappe krav til udviklingen af Aula for at sikre, at data opbevares og behandles sikkert. Brugernes data bliver ikke udnyttet kommercielt, og der deles ikke data med tredjeparter.
  • Aula følger GDPR-lovgivningen. Det betyder, at brugere kan se, hvilke data de har givet til Aula og kræve, at data bliver slettet .
  • Adgangen til Aula sker gennem et personligt login fx UNI-login. De dele af Aula, der indeholder personfølsomme oplysninger, skal dog tilgås via NemID.
  • Aula kan findes på www.aula.dk eller via en app. Appen findes både til Android og iOS.

 

www.aulainfo.dk findes en række trin-for-trin guides til, hvordan forældre og elever bruger de forskellige funktioner i Aula.

 

Opdateret: 11-10-2019 13:00
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt