KL-signaturprojekt: Intelligent flådestyring og klimasmarte kørselsmønstre

I Regeringens forslag til Finanslov for 2021 er der indstillet 60 mio. kr. til offentlige signaturprojekter, der skal afprøve kunstig intelligens. 5,3 mio. kr. tilfalder dette projekt, der har Syddjurs Kommune i spidsen.

 

Alene i Syddjurs Kommune kører kommunale medarbejdere omkring 7,5 mio. km i tjenesten hvert år, og over 100 årsværk er bundet op på landevejen. Projektet skal ved hjælp af kunstig intelligens frigøre ressourcer og bidrage til den grønne omstilling ved at optimere den kommunale kørsel og flådestyring for derigennem at reducere CO2-udledningen.

 

Chef for Teknik og Miljø, Rune Asmussen, udtaler:

 - Vi er lige nu i gang med et af Danmarks mest ambitiøse kommunale flådestyringsprojekter, hvor vi samler alle kommunens køretøjer i en samlet flåde og i et samlet IT-system. Vi er stolte over at Syddjurs kommer i førertrøjen i forhold til at teste kunstig intelligens til styring af vores samlede bilflåde. Jeg er sikker på, at det nye signaturprojekt vil blive en naturlig overlægger til det igangværende projekt og vores målsætninger om at spare både penge og CO2 på vores kørsel.

 

Afdelingsleder for It og Digitalisering, Jon Badstue Pedersen, udtaler:

- Det er dejligt at det bliver belønnet med Regeringens tillid i forhold til at få ledelsen af et signaturprojekt i denne størrelse. Vi har arbejdet hårdt på at bringe Syddjurs Kommune i spil til 2021-signaturprojekterne, hvor vi har haft kontakt til andre kommuner, KL, KOMBIT og en masse spændende leverandører. Vi ser nu frem til at realisere det med de andre kommuner og en gruppe af leverandører.

 

Projektet forankres i Syddjurs Kommune, som ejer og driver projektet.

Projektet løber i 2021 og primo 2022 og udføres som et samarbejde mellem Syddjurs Kommune, Sønderborg Kommune, Aarhus Kommune, Slagelse Kommune og Favrskov Kommune.

Læs mere og følg med i projekts forløb her

 

Opdateret: 25-06-2021 11:30

Kontakt