Bæredygtighed

Verdensmål
Verdensmål

Bæredygtighed i Syddjurs Kommune

- Verdens vigtigste plan er også vores plan

”Byrådet ønsker af tage del i ansvaret for at opnå FN’s 17 verdensmål. Det betyder, at vækst og udvikling skal knyttes op på princippet om bæredygtighed forstået bredt, med hensyntagen til økonomi, sociale, kulturelle og miljømæssige forhold.”

”Syddjurs Kommune vil være foregangskommune, hvad angår bæredygtighed og vil gå foran i alle initiativer, som tages.”

FNs 17 verdensmål handler om at løse klodens største problemer inden 2030. FN har således sat fælles kurs mod en bæredygtig fremtid for alle på planeten Jorden. Den bliver kaldt verdens vigtigste plan.

Læs mere i kommunens vedtagne vision "Vi gør det sammen" her

Læs mere om verdensmålene her

 

Vi kan gøre en forskel!

Vores kerneopgaver giver os mange op­lag­te mulighed­er for at skabe forandringer i vores egen kommune, f.eks. indenfor sundhed, under­visning, erhvervs­­udvikling og miljøforvaltning. For os er det ikke nok at sætte fokus på udfordringerne, vi vil gøre en forskel gennem konkrete resultater.

 

Sådan arbejder vi med verdensmålene

 

Vi tager udgangspunkt i kerneopgaven

 Fordi det er vores vigtigste opgave - og fordi det er her, vi har ressourcer, kompetencer og myndighed.

Vi gør noget ekstra

 Fordi vi ikke når målene ved at gøre, som vi plejer. Vi vil finde nye måder at løse opgaverne på og accelererer gode indsatser.

Vi arbejder på tværs

Fordi verdensmålene hænger sammen, kræver løsninger samarbejde på tværs af fagligheder og samskabelse med borgere, virksomheder og organisationer.

Bæredygtighedsudvalg i 2019

Byrådet nedsatte et bæredygtighedsudvalg i 2019, som gennem et år har undersøgt, hvor kommunen kan gøre den største forskel. I april 2019 afleverede udvalget sine anbefalinger, som Byrådet arbejder videre med. Læs mere om udvalget og deres arbejde her.

 

Opdateret: 05-07-2021 10:58

Kontakt