Kunst i byrådssalen

Udsmykningen af byrådssalen er udført af maleren Morten Skovmand fra Djursland

Udsmykningen af byrådssalen er udført af maleren Morten Skovmand fra Djursland, som har en lang række udsmykningsopgaver bag sig.

Morten Skovmand fik opgaven med at udsmykke byrådssalen af Syddjurs Kommune for godt et år siden. Resultatet er en række store malerier med udgangspunkt i naturen.

Morten Skovmand udtaler:

- Jeg har ønsket at trække landskabet ind i bygningen og lade lyset fra billederne være med til at samle det lange smalle rum. Min inspiration har været det djurslandske landskab, især Mols Bjerge. Det er en udsmykning der handler om naturoplevelse, om ekspressivitet og farveglæde.

Morten Skovmand har gennem året malet alle årstiderne. Han har i naturen malet syv store lærreder på 1,20 x 2 meter: snebilleder fra Trehøje og Låddenbjerg, et landskab hvor foråret bryder igennem, et sommerbillede med græssende heste, to efterårsbilleder fra Helligkilde og endnu et motiv fra Låddenbjerg.

Morten Skovmand har haft frie hænder til opgavens løsning og den kunstneriske frihed er måske særlig tydelig, hvor motiverne har ført til flere billedvariationer. Morten Skovmand har en lang række udsmykningsopgaver bag sig, blandt andet børnehjemmet Aggershvile for Københavns Kommune, Fourfeldtskolen i Esbjerg og her på Djursland: Fuglsøcentret, Ørum Aktiv Center og Bibliotek og skulpturen Åguden i Grenaa.

Fernisering blev afholdt den 29. januar 2009. Læs mere om Morten Skovmand og hans kunst på www.mortenskovmand.dk

Vedrørende rundvisning: Kontakt direktionssekretariatet på syddjurs@syddjurs.dk

BilagStørrelse
skovmand.pdf994.64 KB
Brochure om Byrådssals Malerier.pdf1.99 MB
Opdateret: 16-03-2014 12:15

Kontakt