Bistå-Nål

Rejs trygt med offentlig transport - også selvom du har en demenssygdom.

Som et led i projektet om at gøre Syddjurs Kommune demensvenlig, har Demensteamet i Syddjurs Kommune indgået et samarbejde med Midttrafik om den såkaldte Bistå-Nål, som er et tilbud til borgere med demens.

Bistå-Nålen skal støtte op om, at borgere med demens kan rejse med offentlig transport i Syddjurs Kommune på så god og sikker en måde som muligt. Udfærdigelsen af Bistå-Nålen er motiveret af ulyksalige tilfælde, hvor borgere med demens har kørt med offentlig transport og ikke kunnet fremvise deres ellers gyldige billetter grundet de kognitive vanskeligheder, der kan opstå i forbindelse med en demenssygdom.

Bistå-Nålen er således et system, hvor borgere med demens, der er registreret i Bistå-Nål systemet gennem Demensteamet, kan få hjælp til at få annulleret deres bøder, foruden at alle buschauffører og billetkontrollører i regionale såvel som lokale busruter, samt i Letbanen, modtager en udvidet undervisning i, hvordan man kan støtte borgere med demens i at have en sikker og god rejse.

Demensteamet er glade for samarbejdet, og Syddjurs Kommune er nu et skridt tættere på at blive en demensvenlig kommune.

Opdateret: 06-05-2019 09:57

Kontakt