Bofællesskaber

Bofællesskaber - overvejer du at starte et bofællesskab i Syddjurs Kommune ?

Syddjurs Kommune ønsker at understøtte etableringen af bofællesskaber på Djursland. Alle former for bofællesskaber. Men særligt bofællesskaber som vil bidrage til at udvikle kommunen. Bofællesskaber som er åbne, imødekommende og nysgerrige i forhold til omgivelserne og lokalmiljøet, og som har ambitioner om at gøde og dyrke jorden der omgiver dem, for at se det vokse og gro - og ikke kun det inden for deres egen lille matrikel - men langt længere end det.

  • Syddjurs Kommune er behjælpelig med at afdække og afklare mulighederne i forhold til konkrete ejendomme i landzone og i kommunens landsbyer.
  • Syddjurs Kommune går i dialog med professionelle byudviklere om udviklingen af konkrete bofællesskaber af alle slags.
  • Syddjurs Kommune samler interesserede og matcher nystartede bofællesskaber med rådgivere og eksperter.
  • Syddjurs Kommune giver byfornyelsestilskud til nystartede bofællesskaber.

Begrundelserne for at understøtte etableringen af bofællesskaber er talrige - men inspirationen kom i særlig grad fra land.skab ved Rostved, hvor 8 unge startede et bofællesskab og åbnede deres hjem for nysgerrige unge, der ønskede det samme - et kollektiv på landet - tæt på storbyen. Erfaringerne fra land.skab er formidlet i en publikation, som kan ses herunder.

Syddjurs Kommune har fortsat arbejdet med at kortlægge barrierer og potentialer for bofællesskaber og kommunens egne rolle heri i forsøgsprojektet NYBOSKAB. Det første bofællesskab er etableret - det ligger i Rosmus - og består af en klynge af eksisterende huse, som nu er købt op af en gruppe, der gerne vil have alle fordelene ved at i bo et fællesskab og samtidig have sin helt egen bolig.

Vi søger aktuelt et fællesskab, som vil starte et bofællesskab på en nedlagt gård, og som vil være vores forsøg nr. 2.

Læs mere om NYBOSKAB her.

Der er startet et nyt netværk på facebook for folk der er interesserede i bofællesskaber  - BOFÆLLESSKAB DJURSLAND. Find gruppen og meld dig til - og mød andre, der også drømmer om at finde et bofællesskab, eller at finde en gruppe og starte et bofællesskab selv.  Syddjurs Kommune understøtter netværket og står til rådighed for spørgsmål, vidensdeling og sparring.

Syddjurs Kommune har startet dette initiativ ved årsskiftet 2021 og der vil løbende komme opdateringer og udbygning af siden her i takt med at projektet konkretiseres og realiseres.

KONTAKT  Landdistriktskonsulent Alette Lena Skov-Hansen på mail alsh@syddjurs.dk
BilagStørrelse
landskab.pdf3.68 MB
Opdateret: 10-02-2021 01:04

Kontakt