KL-Signaturprojektet ’Bedre match mellem ledige borgere og virksomheder’

Med Signaturprojektet ’Bedre match mellem ledige borgere og virksomheder’ har det handlet om at gøre kommunerne og andre interesserede klogere på, hvad kunstig intelligens er, og klogere på, hvad det betyder for mødet mellem borgeren og den kommunale medarbejder. 
 
Signaturprojektet har haft til formål at få skaffet indsigt og samtidig få diskuteret og indsamlet overvejelser om etik og jura, inden kommunerne træder ud i et nyt kommunalt landskab med brugen af kunstig intelligens.   
 
Projektgruppen med deltagere fra Syddjurs Kommune og Københavns Kommune har sammen med en række øvrige deltagerkommuner haft fokus på at understøtte de ledige borgere i deres jobsøgningsproces. ’Hvordan kan vi, med brug af kunstig intelligens, understøtte den proces, hvor borgerne finder den virksomhed, hvor de tænker ’her vil jeg gerne være’, og virksomheden omvendt siger, ’dig vil vi gerne have’?   
Det har projektet afdækket gennem udviklingen af en række mock-ups, der er testet med borgere og kommunale medarbejdere.   
Viden og erfaringer er samlet i en Hvidbog. Det er håbet at Hvidbogens anbefalinger kan bruges, når andre af landets kommuner overvejer at arbejde med kunstig intelligens enten på beskæftigelsesområdet eller på andre af de kommunale fagområder.   
 

Klik her for at hente hvidbogen


De tre mock-ups er tilgængelige her i form af 3 film, som forklarer ideerne bag dem samt hvordan de er tænkt brugt og af hvem.   
 

Markedsoverblik
 CV
 JobSwipe
 

Opdateret: 17-05-2021 09:49

Kontakt