Innovation og Udvikling

Digitalisering giver gevinst

It og Digitalisering sætter barren højt, når det gælder udvikling og innovation. Målet er at fortsætte med at være spydspids i udviklingen af nye, intelligente løsninger i kommunen. Der er fokus på effektivisering, fremtidssikring og økonomisk gevinst.

 
Vi er med hele vejen

It og Digitalisering udvikler selv mange af de løsninger borgere og medarbejdere gør brug af. De nye digitale løsninger tager derfor  udgangspunkt i borgernes og medarbejdernes ønsker og behov. It og Digitaliseringsafdelingen er med hele vejen - lige fra den indledende idéudvikling, design og brugervenlig struktur til den køreklare løsning. På denne måde skræddersyes de enkelte løsninger.

 

OS2 - et innovativt samarbejde

Syddjurs Kommune har fra starten været en drivende kraft i OS2 (Offentligt digitaliseringsfællesskab) - et fællesskab mellem kommuner. Her fokuserer vi på åbenhed, deling og digital innovation. Vi samarbejder om at udvikle løsninger, der kan bruges på tværs af offentlige institutioner. I kraft af det fælles arbejde reduceres udviklings- og vedligeholdelsesomkostningerne for den enkelte kommune.

Læs mere om OS2 på https://os2.eu/

 

GovTech Midtjylland

Syddjurs Kommune er en del af det nyopstartede arbejdsfællesskab, GovTech, der understøtter arbejdet med ny teknologi på tværs af 16 midtjyske kommuner og Region Midtjylland. Samarbejdet skal bidrage til endnu mere fremdrift og bedre løsninger, og fokus er i første omgang på IoT-løsninger. GovTech Midtjyllands ambitioner omfatter på sigt også områder som Kunstig intelligens, robotter, droner, VR/AR og andre kendte eller kommende teknologier.

Læs mere om GovTech Midtjylland på govtechmidtjylland.dk

 

Egne GIS-teams

Syddjurs Kommunes fokus på innovation og udvikling gælder også på kort- og dataområdet, og It og Digitalisering har sine egne GIS-teams (GIS er en forkortelse af Geografiske Informationssystemer). Disse teams hjælper kollegaerne i forskellige afdelinger og områder med en række vidt forskellige udviklingsjobs - fx indenfor lokalplanlægning og geografisk information til borgere og virksomheder.

Læs mere om GIS under Digitale Kort og GIS i menuen her til venstre eller på https://gammel.syddjurs.dk/politik/digitale-kort-gis

 

Vil du vide mere

Se eksempler på OS2produkter: OS2autoprocesser eller OS2Rollekataloget

Se Jon Badstue Pedersens artikler på LinkedIn

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere om Innovation og udvikling i Syddjurs Kommune, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder for It og Digitalisering Jon Badstue Pedersen på mail jbp@syddjurs.dk

 

Opdateret: 14-01-2022 07:15

Kontakt